sâmbătă, 20 septembrie 2008

am mai gasit o referinta, nu stiu ce data are ...

Aproape 50 de timisoreni care au participat, luni, la o dezbatere publica pe tema acordarii avizului de mediu pentru fabrica de anvelope Continental, au cerut ca societatea sa nu primeasca avizul de mediu, afirmand ca polueaza puternic zona.

Fabrica Continental din Timisoara a organizat, la cererea Agentiei de Protectie a Mediului Timis, o dezbatere publica in cadrul careia timisorenii care locuiesc in apropierea fabricii sa-si spuna parerea daca sunt sau nu de acord ca societatea sa primeasca aviz de mediu.

"Suntem gazati non-stop, flori nu mai exista in zona, pomii sunt toti afectati, iar cand bate vantul se depune un strat negru. E de la cauciuc, de la fabrica. Am depus sute de contestatii si reclamatii si nu ne baga nimeni in seama. Vrem ca fabrica sa iasa din oras", au spus oamenii in cadrul dezbaterii, conform Newsin.

Cetatenilor le-a fost prezentat un studiu, comandat si platit de catre Continental, ale carui concluzii sunt ca fabrica nu polueaza zona. "De ce ni se prezinta un studiu in limba germana si mai ales comandat de firma? De ce nu ati facut voi (APM - n.r.) acest studiu?" au intrebat oamenii. Reprezentantii Agentiei de Protectie a Mediului au precizat ca i s-a solicitat firmei sa faca un studiu pentru ca in Romania nu exista o societate care sa faca astfel de masuratori.

"Noi nu putem intrerupe activitatea fabricii, pentru ca primaria a declarat ca este zona industriala. Continental a investit acolo si acum cere autorizarea. Noi acum respectam procedurile de autorizare. Din pacate, oamenii nu vor sa asculte si sa ceara lamuriri pentru problemele lor. Nu stiu ce se va intampla mai departe", a spus Adina Horablaga, directorul APM Timis.

Reprezentantii Continental Timisoara spun ca ei respecta legea, au autorizatii si ca nu inteleg reactia oamenilor. "Nu stim de ce numai la Timisoara este aceasta situatie. Din cele noua fabrici ale Continental, numai aici se intampla acest lucru. Nu e rolul meu sa explic de ce", a declarat Thierry Wipff, vicepresedintele Continental Timisoara.

Niciun comentariu: